Uitgelicht


Het verhaal achter de kunstenaar.....

Onderstaand meer informatie over de achtergrond van een aantal mensen die bijzonder werk laten zien en te koop hebben op Velois.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Fotografe: Vera Claessen


 


  Vera: ''Elk beeld moet het verhaal vertellen, dat verteld moet worden."

In 2007 heeft Vera Claessen haar juridische carrière ingewisseld voor fotografie. Zij rondde toen de beroepsopleiding aan de School voor Fotografie in Breda succesvol af met onder andere een reportage die de liefdevolle zorg in een verpleeghuis indrukwekkend illustreerde. Deze serie oogstte veel lof. 

Momenteel werkt zij als zelfstandig fotografe. “Het verhaal achter de foto moet kloppen”, aldus Claessen. Elke opdracht wordt dan ook in de juiste context uitgevoerd, elk beeld moet het verhaal vertellen dat verteld moet worden. Dat geldt zowel voor haar portretfotografie, voor haar bijna documentaire-achtige reportages als voor haar illustratieve stillevens. .

In 2010 werd het eerste boek van Vera Claessen gepubliceerd: 40+1, Portretten van Pinkpop publiek. Bezoekers van dit epische popfestival werden gepresenteerd in de vorm van foto’s en interviews. Vanaf 2014 werkte ze aan de serie ‘Portraits of Contemporary Circus’. Vanwege haar roots is zij van jongs af aan vertrouwd met het beeld achter de schermen van verschillende podiumkunsten. Ze kent de kunstenaars zoals ze zich tonen aan het publiek, maar ook hoe zij op zichzelf zijn. Het is die dubbele identiteit die deze serie van circusartiesten zo intrigerend maakt. De portretten werden gepresenteerd in een gelijknamig boek en vormden het onderwerp van verschillende tentoonstellingen in 2016.

Kunstcriticus Alex de Vries schreef over haar “Vera Claessen komt heel dichtbij zonder ongepast te worden. In alle foto’s is er een zachtheid die de scherpte omringt van de focus die Vera Claessen kiest. Daardoor vertolken de foto’s iets van de persoonlijke levenssfeer zonder ook maar een zweem van voyeurisme. Haar foto’s zijn stille beelden die oorverdovend werken. Je vertrouwt blind op hun waarachtigheid.”

Mocht je interesse hebben in werk van Vera of haar willen benaderen voor fotografie, laat het ons weten veloisweb@gmail.com of leg direct contact met Vera Claessen info@veraclaessen.nl www.veraclaessen.nl/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kunstenaar / schilderijen: Caroline Willems 


Caroline:  'EEN GOED PORTRET LEGT VOOR EEN DEEL DE ZIEL VAN DE
GEPORTRETTEERDE BLOOT’

In de ontmoeting met mensen is zij altijd gefascineerd door de expressie in
hun gezicht. In het schilderen van portretten kan ze haar intense passie volledig
inzetten om het unieke van een persoon zichtbaar te maken.

LEEF VANUIT PASSIE EN TALENT’

EXPRESSIE
De schilderijen van Caroline hebben duidelijk een eigen signatuur. Haar stijl is
sereen en ingetogen. De meest recente werken zoomen in op delen, soms zelfs
details, van een gezicht of lichaam. Caroline maakt gebruik van veel aardse tinten: heel puur, harmonische en vooral transparant. Haar intuïtieve kleurgebruik inspireren en stimuleren haar artistieke fantasieën en expressie. De gezichtsexpressie is daarbij essentieel.

Haar werk schildert zij op linnen (of leer) wat ze op eigen wijze voorbewerkt, de gelaagdheid geeft een gevoel van een doorleeft karakter. Al enige tijd verlijmt Caroline regelmatig linnen op paneel, wat een extra toevoeging heeft. Het stoere, industriële karakter van het paneel, met platte kopspijkers geeft een passende, sobere en eenvoudige uitstraling wat aansluit bij haar manier van portretteren.

Werkwijze portret in opdracht
Een portret in opdracht laten schilderen is meestal een hele bijzondere ervaring. Zoals ik werk, komt het portret tot stand in nauwe samenwerking tussen u als opdrachtgever en mij.
In overleg maken we een keuze voor de meest geschikte uitsnede (hoofd/borststuk, kniestuk, ten voeten uit) en bespreken formaat, achtergrond etc.
Er vindt een uitgebreide kennismaking en poseer/fotosessie plaats in mijn atelier of op locatie. Ook kan er gebruik gemaakt worden van bestaande foto’s indien dat wenselijk is.
Vervolgens ga ik op basis van de gemaakte afspraken beginnen aan uw opdracht.

Tussentijds is het mogelijk om het gevorderde portret te bekijken. Wanneer het portret voltooid is, kunt u het portret nogmaals komen bekijken en beoordelen.
De prijzen hangen samen met de keuzes die gemaakt worden. Voorafgaand van het schilderen van een opdracht vraag ik u 30% van het totaalbedrag te voldoen. Mocht de gelijkenis niet goed zijn is dit het bedrag voor de gemaakte (materiaal) kosten.

Portretten worden in opdracht (o.a. afhankelijk van het formaat, enkel portret) gemaakt. Het proces van het vervaardigen van portret op doek duurt circa 2 maanden.

Mocht je interesse hebben in het laten schilderen van een portret voor bijvoorbeeld een zakelijk afscheid of jubileum of andere gelegenheid, laat het ons weten veloisweb@gmail.com of leg direct contact met Caroline Willems, info@carolinewillems.nl
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------